Omdat we steeds meer vragen krijgen over de kosten van een bestemmingsplan of de kosten van een ruimtelijke onderbouwing, bijvoorbeeld in het kader van een nieuwe woning, handhaving door de gemeente met dwangsom of bestuursdwang. Een ruimtelijke onderbouwing is het ruimtelijke kader die hoort bij een omgevingsvergunning voor een concreet bouwplan of project waarbij afgeweken kan worden op grond van de wabo met een zogenaamd projectafwijkingsbesluit (het vroegere projectbesluit en daarvoor artikel 19 lid 1 WRO). In deze ruimtelijke onderbouwing wordt een bouwplan of project stedenbouwkundig beschreven en de gevolgen hiervan op het gebied van milieu, zoals geluid, verkeer, externe veiligheid en nog een aantal zaken. Ook wordt de economische uitvoerbaarheid hierin beschreven, van: kan het allemaal wel?

Voor de economische uitvoerbaarheid kunnen wij overigens ook een planschade-risico-analyse opstellen.

Een bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt als de ruimtelijke onderbouwing met nog een aantal extra hoofdstukken met het juridische kader, de juridische voorschriften waarin staat wat wel en niet mag met eventuele afwijkingsmogelijkheden en de plankaart of digitale verbeelding.

Wij leveren zowel ruimtelijke onderbouwingen als bestemmingsplannen maar met daarbij een uniek concept:

Mensen die al een concreet plan hebben en snel een omgevingsvergunning (bijvoorbeeld voor het bouwen of strijdig gebruik) kunnen medewerking vragen voor hun concrete plan met een ruimtelijke onderbouwing die wij opstellen - en dit kan soms al vanaf 495 euro ex btw - en om uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst te bieden kunnen we dit later nog uitbreiden door een bestemmingsplan hiervan te maken. Daarvoor brengen we eerst het bedrag in rekening van de ruimtelijke onderbouwing en als later het bestemmingsplan toch nog moet worden gemaakt zijn de kosten de afgesproken kosten voor het bestemmingsplan - de kosten van de ruimtelijke onderbouwing. Eigenlijk krijgt u de ruimtelijke onderbouwing dan dus gratis erbij!

voor contact verwijzen wij u graag naar onze website www.pasmaat.com

Ook kunnen wij helpen bij het begeleiden in ruimteliike procedures. Overigens zijn wij ook ervaren in planschade, zienswijze, bezwaarschriften, beroepszaken, handhavingszaken zoals dwangsom en bestuursdwang.